Пріоритети інтересів молоді міста Миколаєва щодо організації регулярної фізичної активності у системі «спорту для всіх» - Кувалдіна, О. В.; Суслова, О. (My University, 2022)
Здоров’я і благополуччя населення є одними з вагомих факторів соціального та економічного розвитку. Система центрів «Спорт для всіх» має на меті залучення людей всіх вікових груп до оздоровчої фізичної активності. Зокрема, формування здорового способу життя серед молодого населення є одним з важливих завдань. Метою дослідження є аналіз даних стосовно пріоритетів молодого населення м. Миколаєва щодо залучення до організації регулярної фізичної активності. За допомогою анкетного опитування визначено загальний рівень задоволення потреб молоді у руховій активності. Також, з’ясовано причини зниження фізичної активності та розглянуто рівень ефективності діяльності системи спорту в цілому. В результаті дослідження виявлено ряд проблем, які заважають правильній організації регулярної фізичної активності та можливі шляхи їх вирішення.
Кувалдіна, О. В. Пріоритети інтересів молоді міста Миколаєва щодо організації регулярної фізичної активності у системі «спорту для всіх» = Priorities of interests of youth of the city of Nikolaev concerning the organization of regular physical activity in system “sports for all” / О. В. Кувалдіна, О. Суслова // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2022. – Вип. 14. – С. 47–49.
Keywords: спорт для всіх; оздоровча фізична культура; пріоритети населення; sport for all; physical activity; health-improving physical culture; priorities of the population