Розробка та оптимізація системи охолодження суднового двигуна для покращення робочих характеристик - Безбабний Олександр Миколайович (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі наведено результати розробки та оптимізації маловитратної системи охолодження суднового дизеля типу 12ЧН 18,5/21,5 потужністю 2416 кВт при номінальній частоті обертання колінчастого вала 1900 хв–1. У роботі проведено моделювання робочого циклу двигуна, розрахунок теплового балансу, аналіз ефективності штатної системи охолодження та розробку вдосконаленої маловитратної системи з покращеними показниками тепловідведення. Кваліфікаційна робота викладена українською мовою на 90 сторінках розрахунково-пояснювальної записки. Використано 14 джерел інформації. Графічна частина представлена на 5 кресленнях формату А1.
Безбабний, О. М. Розробка та оптимізація системи охолодження суднового двигуна для покращення робочих характеристик : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / О. М. Безбабний ; наук. кер. О. А. Гогоренко. – Миколаїв : НУК, 2024. – 95 с.
Keywords: судновий дизель; система охолодження; маловитратна схема; теплообмінник; оптимізація; енергоефективність; 142 ''Енергетичне машинобудування''; marine diesel engine; cooling system; low-flow circuit; heat exchanger; optimization; energy efficiency