Перспективний метод зварювання для виготовлення крупних заготовок колінчастих валів з частин - Ошовський Віктор Якович (My University, 2024)
Заготовки крупних колінчастих валів для руху суден та електрогенераторів виготовляються на унікальному потужньому кувальному обладнанні, а технології мають значні складнощі і недоліки, що не доволяє їх автоматизоване виготовлення на двигунобудівних підприємствах. Пропонується кування замінити автоматизованим зварюванням заготовок з простих елементів, наприклад щок і шийок, за методом стикового електроконтактного зварювання керуваною дугою, яка обертається магнітним полем соленоїдів та неодимовиих магнітів. Впровадження запропонованого методу надасть можливість виготовляти колінчасті вали автоматизовано на двигунобудівних пілприємствах.
The welding method is promising for the manufacture of large crankshaft blanks from parts
Ошовський, В. Я. Перспективний метод зварювання для виготовлення крупних заготовок колінчастих валів з частин = The welding method is promising for the manufacture of large crankshaft blanks from parts / В. Я. Ошовський // Матеріали ХV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2024. - С. 133–136.
Keywords: заготовка; колінчастий вал; недоліки кування; стикове зварювання; керування обертовою дугою в магнітному полі; неодимові магніти