Автоматизація вантажного підйомника складського приміщення - Комаров Єгор Олегович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота: 60 с., 5 р., 13 рис., 11 джерел. Мета роботи – підвищення показників якості системи привода вантажного підйомника складських приміщень. Ціль роботи – розробка автоматичної системи керування приводом вантажного підйомника складських приміщень. Розглянуто загальний вигляд та кінематику вантажного підйомника складських приміщень. Приведений опис існуючої системи керування. Виявлено основні недоліки, а також запропоновані шляхи вдосконалення даного процесу. Виконано огляд існуючих схем керування й сформульовані технічні вимоги до нової проектованої системи. Розроблено схему математичної моделі системи керування. Для забезпечення високих показників автоматизації керування була обрана система частотного керування асинхронним двигуном з короткозамкненим ротором, що дозволяє реалізувати задані режими роботи вантажного підйомника. У роботі також проведено моделювання проектованої системи, результатом якого є показники стійкості та динамичні показники. Також отримані перехідні характеристики при різних типах роботи привода. Аналіз результатів моделювання показав, що така система повністю задовольняє вимогам технологічного процесу, підтримує постійну швидкість обертання і відробляє задачі вантажного підйомника складських приміщень. На ряду з цим у роботі розглянуті питання охорони праці.
Комаров, Є. О. Автоматизація вантажного підйомника складського приміщення : бакалаврська робота ; спец. 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" / Є. О. Комаров ; наук. кер. А. М. Фоменко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 65 с.
Keywords: електропривод змінного струму; привод подач; перехідна характеристика; вантажного підйомника складських приміщень; система керування; 141 " Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка"