Розробка електроенергетичної системи лісовоза типу "Судак" - Сєднєв Д. А. (My University, 2026)
Дипломна робота присвячена розробці електроенергетичної системи лісовоза типу «Судак». Проаналізовано алгоритми роботи дизель генераторного агрегату. Виконано розрахунок необхідної потужності суднової електростанції методами кореляційних залежностей і постійних навантажень. Обрано необхідну кількість дизель-генераторних агрегатів в нормальних і аварійних режимах. Вибрано основні суднові кабелі за нагрівом і провалом напруги. Розраховано зміну напруги і частоти суднової електростанції при прямому пуску потужних асинхронних двигунів. Розглянуті питання охорони праці. Кваліфікаційна робота складається з 80 сторінок і включає 21 рисунків, 9 таблиць, графічна частина складає 5 сторінок. Під час виконання роботи використано наступне програмне забезпечення MS Excel, AutoCad, Mathcad.
Development of the electrical power system for the timber carrier of the «Sudak» type
Keywords: дизельгенераторний агрегат; суднової електростанції; електроенергетичної системилісовоза; 141 "Електроенергетика електротехніка та електромеханіка"