Організаційно-методичне забезпечення обліку та аудиту основних засобів підприємства - Гребенькова Т. В.; Hrebenkova T. V. (My University, 2024)
Гребенькова Т. В. «Організаційно-методичне забезпечення обліку та аудиту основних засобів підприємства» магістерська робота на здобуття другого ступеня вищої освіти «магістр». – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, м. Миколаїв, 2024. Магістерська робота присвячена проблемі вдосконалення процесу бухгалтерського обліку та аудиту основних засобів. Згідно з поставленою метою в роботі визначено економічну сутність, класифікацію та особливості оцінки основних засобів; проаналізовано законодавчо-нормативне забезпечення обліку та аудиту основних засобів; надано організаційно-економічну характеристику досліджуваного підприємства, оцінено його фінансовий стан, структуру й ефективність використання основних засобів; опрацьовані основні аспекти організації та методики бухгалтерського обліку і аудиту основних засобів. В результаті роботи було розроблено заходи для вдосконалення процесу бухгалтерського обліку основних засобів, серед яких: затвердження наказом керівника складу інвентаризаційної комісії, внесення змін до діючих форм первинних документів, перегляд методу нарахування амортизації. Передбачено впровадження форми для оцінки поточного стану кожного об’єкта основних засобів та відстеження компонентів витрат, що формують первісну вартість, а також додаткових облікових регістрів для покращення якості обліку. Для аудиту основних засобів обґрунтовано доцільність проведення операційного аудиту та вдосконалення системи внутрішнього контролю шляхом доповнення її внутрішніми документами, які б чітко регламентували роботу. З метою підвищення ефективності аудиту основних засобів розроблено методику перевірки із відповідним пакетом робочих документів. Отримані результати можуть бути застосовані у практичній діяльності підприємства.
Organisational and methodological support of accounting and audit of fixed assets of the enterprise
Гребенькова, Т. В. Організаційно-методичне забезпечення обліку та аудиту основних засобів підприємства = Organisational and methodological support of accounting and audit of fixed assets of the enterprise : магістерська робота ; спец. 071 ''Облік і оподаткування'' / Т. В. Гребенькова ; наук. кер. С. А. Бурлан. – Миколаїв : НУК, 2024. – 123 с.
Keywords: основні засоби; облік; обліковий процес; аудит; методика аудиту; етапи аудиту; програма аудиту; 071 ''Облік і оподаткування''; fixed assets; accounting; accounting process; audit; audit methodology; audit stages; audit program