Сучасний стан та перспективи розвитку суднобудівних підприємств в Україні - Слободян, С. О.; Slobodian, Serhii O. (My University, 2014)
Анотація. Проаналізовано наслідки світової економічної кризи початку 2008 р. і визначено основні причини спаду виробництва суднобудівної галузі України в даний час. Зіставлено загальні частки будівництва суден країнлідерів. Виконано аналіз прийнятих у світі урядових наказів та постанов для забезпечення конкурентоздатності національного суднобудування. Для трьох провідних суднобудівних заводів України проведено аналіз зміни основних показників їх виробничих потужностей у період розвитку світової економічної кризи і виділено проблеми, які є загальними для всієї української суднобудівної галузі.
Слободян, С. О. Сучасний стан та перспективи розвитку суднобудівних підприємств в Україні = Current status and prospects of development of Shipbuilding IN Ukraine / С. О. Слободян // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2014. – № 6 (456). – С. 9–14.
Keywords: global economic crisis; the causes of shipbuilding industry downfall; production simulation; development period; common problems; мировой экономический кризис; причины спада; судостроительная отрасль; стимулирование производства; правительственные меры; світова економічна криза; причини спаду; суднобудівна галузь; стимулювання виробництва; урядові заходи