Підвищення ефективності системи охолодження наддувного повітря для суднових малообертових дизелів - Андрєєв, А. А.; Andryeyev, A. A. (My University, 2014)
Дисертація присвячена підвищенню паливної ефективності суднових МОД за рахунок глибокого охолодження наддувного повітря тепловикористовуючою установкою, що утилізує теплоту наддувного повітря. Вперше запропоновано принцип охолодження наддувного повітря суднових МОД з використанням його ж теплоти в зворотному циклі трансформації теплоти в холод. Запропоновано і досліджено триконтурну тепловикористовуючу систему охолодження (ТСО) наддувного повітря суднових МОД, яка включає тепловикористовуючу установку охолодження (ТУО) прісної води в якості додаткового проміжного контуру на низькокиплячому робочому тілі (НРТ) і забезпечує охолодження наддувного повітря нижче температури забортної води.
Improving the efficiency of scavenge air cooling system for marine low speed diesels
Андрєєв, А. А. Підвищення ефективності системи охолодження наддувного повітря для суднових малообертових дизелів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.05.03 / А. А. Андрєєв ; наук. кер. М. І. Радченко ; МОН України ; НУК ім. адмірала Макарова. – Миколаїв, 2014. – 26 с.
Keywords: малообертовий дизель; наддувне повітря; утилізація теплоти; охолодження; питома витрата палива; low-speed diesel; scavenge air; waste heat recovery; cooling; specific fuel consumption