Лінгвокогнітивні засади аналізу галузевих терміносистем як один з елементів курсу "Теорія і практика науково-технічного перекладу" - Філіппова, Ніна Михайлівна (My University, 2005)
Один з сучасних ефективних напрямків аналізу закономірностей організації галузевих термінологічних систем – це систематичний когнітивний аналіз систем, розробка комплексного опису, який би вимагав екстралінгвістичні і лінгвістичні характеристики даного термінологічного корпусу. Це дозволяє наглядно показати закономірності формування терміносистем та їх ключові функції: упорядкування знань і концепцій, забезпечення передачі і розповсюдження знань, навичок, технологій.
Філіппова, Н. М. Лінгвокогнітивні засади аналізу галузевих терміносистем як один з елементів курсу "Теорія і практика науково-технічного перекладу" / Н. М. Філіппова // Матеріали всеукр. наук.-практ. конф. "Актуальні проблеми термінології і термінографії: морська і суміжні галузі". – Одеса, 2005. – С. 249–253.
Keywords: термін; терміносистема; концепт; концептуальний аналіз; фрейм; a term; terminological system; concept; cognition analysis; frame