Алгоритм сжатия измерительной информации для повышения эффективности полиметрических систем - Жуков Ю. Д.; Гудима Є. А.; Зівенко О. В. (НУК, 2014)
Розроблено алгоритм стиснення без втрат, який знижує час передачі у 4,5 рази, а загальний час вимірювання – вдвічі. Експериментальні дослідження показали найвищий ступінь стиснення розробленого алгоритму порівняно з основними алгоритмами стиснення інформації; ресурсомісткість цього алгоритму дозволяє реалізувати його на мікроконтролері. Перспективним напрямком дослідження є побудова моделей оцінки параметрів досліджуваних середовищ за сигналами, отриманими на різних частотах зондування/стробування; створення алгоритмів автоматичного налаштування та оптимізації параметрів пристрою і цих моделей з метою підвищення точності та стабільності роботи поліметричної системи.
Compression algorithm for measurement information to increase polymetric systems efficiency
Keywords: compression; algorithm; measurement