Формування механізмів дуальної освіти в системі підготовки фахівців для суднобудівної галузі - Запорожець, Ірина Михайлівна; Трушлякова, Антоніна Борисівна; Zaporozhets, Iryna; Trushliakova, Antonina (My University, 2019)
У статті на основі аналізу світового та вітчизняного досвіду використання дуальної форми підготовки фахівців пропонується система підготовки кадрів для суднобудівної галузі. Розкрито особливості реалізації дуальної освіти в структурі регіонального кластеру суднобудування та судноремонту. Запропонована модель дуальної освіти базується на існуючій системі ступеневої підготовки фахівців для суднобудування. Подальші дослідження передбачають системну вертикальну та горизонтальну інтеграцію навчальних закладів – учасників кластеру.
Formation of the dual education mechanisms in training system of specialists for the shipbuilding industry
Запорожець, І. М. Формування механізмів дуальної освіти в системі підготовки фахівців для суднобудівної галузі = Formation of the dual education mechanisms in training system of specialists for the shipbuilding industry / І. М. Запорожець, А. Б. Трушлякова // Регіональна економіка та управління. – 2019. – Вип. 4 (26), ч. 1. – С. 118–120.
Keywords: суднобудівна галузь; дуальне навчання; заклад вищої освіти; компетенції; суднобудівна кластерна система; Shipbuilding industry; dual training; higher education institution; competencies; shipbuilding cluster system