Узгодження обводів спинки й коритця профілів лопаток осьових компресорів із вхідними та вихідними кромками - Борисенко, В. Д.; Устенко, І. В.; Кузьменко, К. Т. (My University, 2019)
Робота присвячена вдосконаленню геометрії профілів лопаток осьових компресорів у місцях переходу їх вхідних і вихідних кромок до обводів спинки й коритця. Задача розв’язується шляхом знаходження числовим методом точок стикування кіл вхідних і вихідних крамок зі сплайними Анселона–Лорана, якими подаються сукупності точок, розташованих на обводах спинки й коритця профілю.
Борисенко, В. Д. Узгодження обводів спинки й коритця профілів лопаток осьових компресорів із вхідними та вихідними кромками = Matching of the pressure and suction profiles of axial flow compressor blade with leading and trailing edeges / В. Д. Борисенко, І. В. Устенко, К. Т. Кузьменко // Вчені записки ТНУ ім. В. І. Вернадського. Сер. Технічні науки. – Київ, 2019. – № 1, т. 30 (69), ч. 1. – С. 26–30.
Keywords: осьовий компресор; узгодження; вхідна та вихідна кромка; спинка; коритце; осевой компрессор; согласование; входная и выходная кромки; спинка; корытце; axial flow compressor; matching; leading and trailing edges; pressure and suction profieles