Шляхи реалізації моделі формування здорового способу життя студентської молоді засобами фізичної культури - Адаменко, Оксана; Литвиненко, Ольга; Борецька, Наталія; Adamenko, Oksana; Lytvynenko, Olha; Boretska, Natalia (My University, 2019)
У статті досліджено шляхи реалізації моделі формування здорового способу життя студентської молоді засобами фізичної культури на прикладі факультету фізичної культури та спорту Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського. Охарактеризовано напрями, щодо збереження здоров’я та формування здорового способу життя студентської молоді. Розкрито структурні компоненти моделі формування здорового способу життя студентської молоді в умовах закладу вищої освіти, а саме: змістовний, мотиваційний та діяльнісний. Реалізація структурних компонентів здійснюється через науково-дослідну роботу, освітню діяльність, орієнтацію студентської молоді на ведення здорового способу життя та профілактику шкідливих звичок.
Ways of model implementation of student youth healthy lifestyle formation by means of physical culture in higher education institutions
Адаменко, О. Шляхи реалізації моделі формування здорового способу життя студентської молоді засобами фізичної культури / О. Адаменко, О. Литвиненко, Н. Борецька // Науковий вісн. МНУ ім. В. О. Сухомлинського. Сер. Педагогічні науки. – Миколаїв : МНУ ім. В. О. Сухомлинського, 2019. – № 2 (65). – С. 11–15.
Keywords: модель; здоровий спосіб життя; шляхи; засоби; заклад вищої освіти; model; healthy lifestyle; ways; means; higher educational institution