Трансформація системи політичної безпеки України у контексті досвіду країн учасниць ЄС - Кравчук, О. Ю. (My University, 2020)
В статті зазначається, що рівень забезпечення політичної безпеки держави залежить від ефективності функціонування відповідних органів державної влади. Визначено, що державну політику у сфері політичної безпеки в країнах-членах ЄС необхідно розглядати крізь призму двох взаємопов’язаних тенденцій: поглиблення інтеграційних процесів, питань безпеки та оборони та протидія новим глобальним загрозам.
Кравчук, О. Ю. Трансформація системи політичної безпеки України у контексті досвіду країн учасниць ЄС / О. Ю. Кравчук // Матеріали ХХХІІІ Харківських політологічних читань «Україна і ЄС: політико-правові перспективи інтеграції». – Харків : НЮУ ім. Я. Мудрого, 2020. – С. 75–78.
Keywords: політична безпека; політична система; процес трансформації; органи державної влади; національна безпека; Європейський Союз; інтеграція; державні інститути