Пристрій з підвищеною завадостійкістю для дослідження коливань конструкцій методом електронної спекл-інтерферометрії - Ткач Михайло Романович; Золотий Юрій Григорович; Проскурін Аркадій Юрійович; Галинкін Юрій Миколайович; Жук Ірина Юріївна; Бобильов Ігор Олексійович; Ключник Володимир Сергійович (My University, 2021)
Пристрій для дослідження форм коливань містить джерело когерентного випромінювання, розширювач пучка, відеокамеру, з'єднану з комп'ютером. Безпосередньо біля досліджуваного об'єкта розташовані прозорий світлорозділювач у вигляді плоскопаралельної скляної пластинки і віддзеркалюючий дифузор, що забезпечує освітлення та спостереження об'єкта через прозоре скло без додаткового розсіювання світлових пучків, надає можливість оптимізації довжин предметного і опорного пучків і можливість регулювання співвідношення інтенсивностей інтерферуючих спекл-полів. Більшу частину довжини поширення предметна і опорна хвилі проходять сумісно, практично зберігаючи стійкість оптичних схем
Пат. 146326 Україна. Пристрій з підвищеною завадостійкістю для дослідження коливань конструкцій методом електронної спекл-інтерферометрії / М. Р. Ткач, Ю. Г. Золотий, А. Ю. Проскурін, Ю. М. Галинкін, І. Ю. Жук, І. О. Бобильов, В. С. Ключник (Україна). – Заявл. 25.09.2020 ; опубл. 10.02.2021, Бюл. № 6.