Дослідження та удосконалення технології нанесення композиційних металокарбідних електродугових покриттів - Гашицька Олена Миколаївна (My University, 2024)
Дипломна робота містить: 83 аркушів, 5 розділів, 17 рисунків, 3 таблиці, 1 кресленя, 10 плакатів, 50 джерел інформації. Об’єкт дослідження – металокарбідні електродугові напиленні покриття. Мета дипломної роботи – дослідження та удосконалення технології отримання металокарбідних електродугових покриттів з композиції 65Г - TiC. Методи дослідження – комп’ютерна стереометрична металографія, растрова електронна металографія та спектральний аналіз, механічні властивості. Дослідження полягає в вивченні можливості отримання металокарбідних електродугових покриттів з композиції 65Г – TiC, встановлення оптимальних параметрів режиму їх напилення для отримання заданого вмісту зміцнюючої фази та визначиння фізико-механічних властивостей. Встановлено вплив зміцнюючої фази у композиційних електродугових покритях на їх мікротвердість та міцність зчеплення з металевою основою. У роботі розроблені технологічні рекомендації щодо отримання електродугових металокерамічних покриттів з композиції 65Г – TiC та спроектовано дільницю для їх нанесення.
Гашицька, О. М. Дослідження та удосконалення технології нанесення композиційних металокарбідних електродугових покриттів : магістерська робота ; спец. 132 "Матеріалознавство" / О. М. Гашицька ; наук. кер. А. А. Карпеченко. – Миколаїв : НУК, 2024. – 83 с.
Keywords: МЕТАЛОКЕРАМІЧНІ ПОКРИТТЯ; РЕЖИМИ НАПИЛЕННЯ; МІКРОСТРУКТУРА; ТВЕРДІСТЬ; МІЦНІСТЬ ЗЧЕПЛЕННЯ З ОСНОВОЮ.; 132 "Матеріалознавство"; METALOCERAMIC COATINGS; SPRAYING MODES; MICROSTRUCTURE; HARDNESS; ADHESION STRENGTH TO THE SUBSTRATE