Аналіз потоків даних та інформаційне забезпечення моніторингу відходів руйнації - Васильєв О. В. (My University, 2023)
Магістерська робота ''Аналіз потоків даних та інформаційне забезпечення моніторингу відходів руйнації'' за спеціальністю 124 – системний аналіз. Робота призначена для розв'язання завдань стосовно створення та впровадження інформаційної системи, яка служить для моніторингу відходів внаслідок руйнування. Мета роботи полягає у систематизації критеріїв та декомпозиції задачі для експертизи та моніторингу при поводженні з відходами руйнації в умовах військових дій. Основними задачами є аналіз проблемниих питань впровадження моніторингу відходів руйнації. Дослідження методів вирішення задач щодо внесення та обміну даними при систематизації відходів руйнації за походженням, складом та структурою. Аналіз потоків та розробка бази даних для систематизації та експертизи відходів руйнації. Розгляд техніко-економічного обгрунтування розробки та розробка заходів щодо охорони праці.[16] Ця система інформації розробляється для автоматизації процесів збору, обробки та аналізу даних щодо відходів з метою забезпечення точності та своєчасності інформації. Її впровадження сприяє полегшенню ухвалення управлінських рішень у сфері відновлення та управління відходами, підтримуючи екологічно сталі практики та забезпечуючи ефективну діяльність відповідних служб та організацій.[17] Наукова новизна роботи полягає в наступному: вперше розроблено та впроваджено комплексну систему, яка використовує сучасні технології для автоматизації процесів моніторингу та управління відходами при руйнуванні. Це включає в себе використання передових методів сенсорної техніки, аналізу даних в режимі реального часу та штучного інтелекту для точного прогнозування та оптимізації управлінських рішень у сфері відновлення та обробки відходів. Перевагою цієї новаторської системи є її здатність підвищити рівень ефективності та екологічної сталості управління відходами в умовах руйнування будівель та інших об'єктів.[14] Практичне значеня роботи полягає у конкретному рішенні та розробці інструментарію для вдосконалення процесів управління відходами під час руйнування, що є важливим в контексті сучасних вимог до екологічної сталості та управління ресурсами. Система, розроблена у рамках цієї роботи, може впроваджуватися на будівельних об'єктах та міських територіях, де активно ведуться роботи з реконструкції, демонтажу або інших видів руйнування. Методи дослідження включають в себе використання системного аналізу, засади процедурного програмування та традиційні підходи до проєктування баз даних. Апробація роботи: результати були представлені на міжнародній науковотехнічній конференції (''Міжнародна конференція для молодих вчених, аспірантів та магістрів – Бекетівські Хімічні Читання. Теорія та практика кризових ситуацій''), на якій зроблено доповідь та отримано сертифікат. Робота написана на _77_сторінках машинописного тексту, містить _25_ рисунків, _6_ таблиць, _2_ додатки і список використаних джерел з _24_ найменувань.
Васильєв, О. В. Аналіз потоків даних та інформаційне забезпечення моніторингу відходів руйнації : магістерська робота ; спец. 124 ''Системний аналіз'' / О. В. Васильєв ; наук. кер. Ю. О. Казимиренко. – Миколаїв : НУК, 2023. – 96 с.
Keywords: моніторинг; декомпозиція; систематизація критеріїв; експертиза; відходи руйнації; база даних; SQL-запити; monitoring; decomposition; systematization of criteria; expertise; destruction waste; database; SQL queries; 124 ''Системний аналіз''