Модернізація та удосконалення теоретико-методологічної бази наукових досліджень з української етнології у ХІХ ст. - Хрящевська Л.М. (Wydawca «Interdruk» Poland, Warszawa, 2021)
Розглянуто становлення теоретико-методологічної бази етнологічної науки. Досліджено вплив наукових шкіл, центрів та напрямів на всю світову етнологію. Виявлено головні риси і здобутки еволюціоністської етнології. З’ясовано, що із виникненням еволюційного напряму завершилося формування етнології як науки.
Modernization and improvement of theoretical and methodological basis of scientific research in ukrainian ethnology in the XIX century
Хрящевська Л.М. Модернізація та удосконалення теоретико-методологічної бази наукових досліджень з української етнології у ХІХ ст. = Modernization and improvement of theoretical and methodological basis of scientific research in ukrainian ethnology in the XIX century / Л.М. Хрящевська // Colloquium-journal № 19 (106), 2021. Część 1 (Warszawa, Polska). S. 10-14.
Keywords: етнологія; дослідження; наукова школа; міфологія; духовна культура; антропологія; фольклор; еволюція; позитивізм