Дослідження напружено-деформованого стану плазмових теплозахисних покриттів, їх властивостей та технологія напилення - Бондаренко, Є. В. (My University, 2020)
У проекті виконаний аналіз умов експлуатації і проблем захисту теплонавантажених деталей ГТД, складу ущільнюючих покриттів, методів визначення міцності зчеплення покриттів. Методами комп'ютерного моделювання за допомогою програмного комплексу ANSYS встановлено напруженій стан найбільш завантаженої зони, а отже, і зони найбільш ймовірного руйнування, при випробуванні міцності напиляного шару методом витягування штоку. Встановлено, що два варіанти розроблених ущільнень ПГ-10К-01+20%C(Ni) і ПГ-10К-01+20%BN(Ni) по корозійноерозійній і термічній стійкості перевершує серійне осередкове (стільникове) ущільнення з наповнювачем УМ-16П та 20Б. На основі обраного обладнання і матеріалів розроблено технологічний процес напилення ущільнюючих покриттів на підкладочні кільця ГТД, який включає наступні операції: надання необхідної шорсткості поверхні виробу перед напиленням, просушування порошку, плазмове напилення покриття, термічну обробку, контроль якості покриття.
Бондаренко, Є. В. Дослідження напружено-деформованого стану плазмових теплозахисних покриттів, їх властивостей та технологія напилення : магістерська робота ; спец. 132 “Матеріалознавство“ / Є. В. Бондаренко ; наук. кер. С. А. Лой. – Херсон : ХФ НУК, 2020. – 90 с.
Keywords: математичне моделювання; метод скінчених елементів; плазмове напилення; ущільнюючи покриття; напруження; 132 “Матеріалознавство“