Дослідження можливостей бібліотеки OpenCV для систем захисту інформації - Курманський В. В.; Kurmansky V. V. (My University, 2024)
Курманський В.В. Дослідження можливостей бібліотеки OpenCV для систем захисту інформації Кваліфікаційна робота: 69 с.; 21 рис.; 35 джерел,. Актуальність роботи визначається постійно зростаючою тенденцією використання систем комп’ютерного зору в багатьо сферах діяльності. Одним з ключових засобів обробки цифрових зображень для задач компютерного зору є бібліотека OpenCV. Метою роботи є дослідження функціональних можливостей бібліотеки OpenCV, як основи для систем комп’ютерного зору та цифрової обробки зображень. У кваліфікаційній роботі проведено проведено аналіз задач в сфері систем захисту інформації, що вирішуються за допомогою систем комп’ютерного зору. Також описано особливості роботи бібліотеки OpenCV, та реалізовано базові алгоритми обробки зображень, що дають основу до майбутніх досліджень. Результати роботи можуть бути використанні при підготовці студентів, а також в науковій роботі кафедри та студентів в системах обробки цифрових зображень.
Research of the capabilities of the OpenCV library for information security systems
Курманський, В. В. Дослідження можливостей бібліотеки OpenCV для систем захисту інформації = Research of the capabilities of the OpenCV library for information security systems : магістерська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / В. В. Курманський ; наук. кер. А. С. Сірівчук. – Миколаїв : НУК, 2024. – 72 с.
Keywords: OpenCV; комп’ютерний зір; обробка цифрових зображень; виявлення обличчя; 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка''; computer vision; digital image processing; face detection