Удосконалення системи енергопостачання підводного самохідного апарата зі стабілізацією вихідної напруги - Козак С. А. (My University, 2026)
Розроблено систему енергоживлення для самохідного підводного апарата зі стабілізацією вихідної напруги. Виконано аналіз складових прив'язної підводної системи на самохідного підводного апарата, наведені основні групи споживачів електроенергії, представлені вимоги до системи енергоживлення, виконано огляд схем стабілізації напруги в мережі. Представлено структуру та алгоритмічне забезпечення системи енергоживлення самохідного підводного апарата. Розроблено електричну принципову схему стабілізатора напруги живлення самохідного підводного апарата.
Keywords: стабілізація напруги; самохідний підводний апарат; кабельтрос; система енергоживлення; первинне джерело живлення; 141 "Електроенергетика електротехніка та електромеханіка"; voltage stabilization; self-propelled underwater vehicle; cable-tether; power supply system; primary power source