Історіографія робітництва УРСР повоєнного двадцятиріччя: дослідження проблеми в другій половині 1960-х – першій половині 1980-х рр. - Нефьодов Д.В. (Редакційно-видавничий відділ ДДПУ імені Івана Франка, 2016)
У статті досліджується стан наукової розробленості теми «Історіографія робітництва УРСР повоєнного двадцятиріччя» в другій половині 1960 – першій половині 1980-х рр. Представлено розвиток української радянської та діаспорної історичної науки з проблеми повоєнного робітництва УРСР. Автор дійшов висновків, що в історіографічних працях підбито підсумки зробленого, виокремлено проблемні ділянки теми та відповідно сформульовано актуальні завдання для майбутніх конкретно-історичних робіт. В означений період радянським історикам доводилося працювати в максимально заангажованих умовах. Піддані тотальному контролю і впливу командно-адміністративної системи, їхні роботи стали продуктом свого часу, квінтесенцією принципу партійності.
Historiography of the Ukrainian SSR working class of the two postwar decades: research of the topic in the second half of 60’s – first half of the 80’s.
Нефьодов Д. В. Історіографія робітництва УРСР повоєнного двадцятиріччя: дослідження проблеми в другій половині 1960-х – першій половині 1980-х рр. / Д.В. Нефьодов // Проблеми гуманітарних наук : збірник наукових праць Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Серія «Історія» / ред кол. О. Петречко (гол. ред.) та ін. Дрогобич : Редакційно-видавничий відділ ДДПУ імені Івана Франка, 2016. Вип. 38. С. 134–149.
Keywords: УРСР; робітничий клас; повоєнна відбудова; історіографія; методологія