Оцінка рівня забруднення поверхневих вод р. Інгулець важкими металами - Трохименко, Г. Г.; Циганюк, Н. В.; Trokhymenko, Ganna G.; Tsyhanyuk, Nina V. (My University, 2016)
Розглянуто проблему накопичення важких металів у поверхневих водах річки Інгулець. Розроблений метод підготовки проб для встановлення концентрації металів на атомно-абсорбційному спектрофотометрі С – 115М1. Встановлено рівень концентрацій важких металів у воді р. Інгулець.
Трохименко, Г. Г. Оцінка рівня забруднення поверхневих вод р. Інгулець важкими металами = Assessment of heavy metal river Ingulets surface water pollution / Г. Г. Трохименко, Н. В. Циганюк // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2016. – № 3 (465). – С. 106–111.
Keywords: важкі метали; водна екосистема; річка Інгулець; тяжелые металлы; водная экосистема; река Ингулец; heavy metals; water ecosystem; river Ingulets