Розробка технології напилювання суднових валів - Голуб, Є. В. (My University, 2021)
У проекті виконаний аналіз суднового валу, його матеріалу, сучасних технологій газотермічного нанесення покриттів. Проведено розрахунок необхідної потужності плазмотрону та продуктивності напилювання. Виконано дослідження структур і властивостей напилених покриттів. В якості матеріалів для напилення прийняті порошок: чавун +20 % Cu. В якості плазмоутворюючого і транспортуючого газу прийнято аргон вищого сорту. На основі обраного обладнання і матеріалів розроблено технологічний процес напилення зносостійких покриттів на судновий проміжний вал, який включає наступні операції: надання необхідної шорсткості поверхні виробу перед напиленням, просушування порошку, плазмове напилення покриття, термічну обробку, контроль якості покриття. У розділі охорони праці розглянуті основні засоби та методи усунення або зменшення небезпечних та шкідливих факторів, що існують при проведенні напилювання відповідно до нормативних вимог.
Голуб, Є. В. Розробка технології напилювання суднових валів : бакалаврська робота ; спец. 131 “Прикладна механіка“ / Є. В. Голуб ; наук. кер. С. А. Лой. – Херсон : ХФ НУК, 2021. – 70 с.
Keywords: відновлювання; плазмове напилювання; покриття; плазмотрон; 131 “Прикладна механіка“