Формування облікової політики підприємства (на матеріалах ТОВ "Нове Діло") - Пугач, Маргарита; Puhach, Marharyta (My University, 2020)
Кваліфікаційну дипломну роботу бакалавра присвячено проблемі удосконалення облікової політики. В роботі вивчено сутність облікової політики, її структуру, розкриті питання формування інформаційної бази облікової політики; проблеми орієнтації облікової політики на підвищення ефективності управління. Проведено аналіз фінансово-господарської діяльності досліджуваного підприємства, вивчено динаміку показників прибутковості, платоспроможності, оцінено фінансові результати діяльності підприємства за останні два роки. Також здійснено аналіз фінансових результатів. За результатами здійсненого у дипломній роботі аналізу діючого наказу про облікову політику підприємства встановлено, що в теперішній час процесу формування облікової політики приділяється недостатньо уваги, як зі сторони бухгалтерської служби, так і зі сторони керівництва підприємства. Так, наприклад, зміст наказу на новий фінансовий рік, є дублюванням вже діючого, разом з тим економічна ситуація вимагає суттєвих змін у веденні обліку. На теоретичному рівні наказ про облікову політику розглядається як один з обов’язкових елементів діяльності підприємства.
Пугач, М. В. Формування облікової політики підприємства (на матеріалах ТОВ "Нове діло") : робота бакалавра ; 071 "Облік і оподаткування" / М. В. Пугач ; наук. кер. Н. В. Гавриленко. – Первомайськ : ПФ НУК, 2020. – 80 с.
Keywords: облікова політика; витрати; доходи; бухгалтерський облік; обліково-аналітичне забезпечення; фінансова звітність; accounting policy; expenses; income; accounting; accounting and analytical support; financial reporting