Структура механізмів саморегуляції у людей з переживанням самотності - Крутцов А. Ю.; Krutsov A. Yu. (My University, 2025)
Крутцов А.Ю. Структура механізмів саморегуляції у людей з переживанням самотності. Кваліфікаційна робота на здобуття освітньокваліфікаційного рівня магістра за спеціальністю 053 «Психологія» Національного універсітету кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025. 73 сторінки. Магістерська робота присвячена дослідженню самотності. В більшості психологічних досліджень висвітлюється проблема самотності а аспекті покинутих людей похилого віку, але сучасні тенденції вказують, що відчуття самотності переживають представники всіх соціальних та вікових груп. У свою чергу відчуття самотності провокує відчуття тривоги, страху, депресивних станів. Актуальність дослідження зумовлена тим, що внаслідок карантинів через ковід, війни в країн та як наслідок вимушена міграція населення виявило багато факторів які заважають ефективній соціальній комунікації. Людям важко протистояти ізоляції тому що перебування на самоті є надзвичайно важким для більшості людей. З одного боку самотність висвітлюється як тимчасовий стиль життя для досягнення певного успіху в житті, з іншого боку це втрата близької людини із-за надзвичайних ситуації чи хвороби, і не можливість жити по новому, або не можливість знайти контакту з іншими в наблищому соціальному оточенні. Мета роботи – дослідити структуру взаємозв’язку механізмів саморегуляції та образу я у людей з переживанням самотності. У першому розділі здійснено теоретичний аналіз проблеми особистісних детермінант самотності. Виявити відмінності в механізмах саморегуляції (копінг стратегіях, стилях гумору) у різних видах самотності. У другому розділі представлено результати емпіричного дослідження відмінностей в образі я в різних видах самотності та виявили структуру взаємозв’язку механізмів саморегуляції у людей з переживанням самотності. У третьому розділі розроблено комплексну програму корекції стану самотності для групової та індивідуальної психотерапевтичної роботи.
The structure of self-regulation mechanisms in people experiencing loneliness
Крутцов, А. Ю. Структура механізмів саморегуляції у людей з переживанням самотності = The structure of self-regulation mechanisms in people experiencing loneliness : магістерська робота ; спец. 053 ''Психологія'' / А. Ю. Крутцов ; наук. кер. С. В. Карсканова. – Миколаїв : НУК, 2025. – 73 с.
Keywords: самотність; відчуття самотності; особистісні детермінанти самотності; механізми саморегуляції; корекція стану самотності.; loneliness; feeling of loneliness; personal determinants of loneliness; self-regulation mechanisms; correction of loneliness; 053 ''Психологія''