Про серендипові поверхні, які утворюють сімпсонові тіла - Хомченко, А. Н.; Литвиненко, О. І.; Khomchenko, А. N.; Litvinenko, О. I.; Хомченко, А. Н.; Литвиненко, Е. И. (My University, 2017)
У роботі вперше серендипові поліноми, відомі з методу скінченних елементів, розглядаються як поверхні, з яких можливо утворювати клиноподібні сімпсонові тіла. Існує безліч таких серендипових поверхонь, а це означає, що в задачах повузлової локалізації навантаження від одиничної масової сили замість формули Ньютона-Котеса можна використовувати наближену формулу Сімпсона. Отримані результати суттєво поповнюють модельний ряд сімпсонових тіл.
Хомченко, А. Н. Про серендипові поверхні, які утворюють сімпсонові тіла = On serendipity surfaces which create simpson bodies / А. Н. Хомченко, О. І. Литвиненко // Вісник ХНТУ. – Вип. 3 (62), т. 2. – Херсон : ХНТУ, 2017. – С. 224–228.
Keywords: Сімпсонові тіла; серендипові поверхні; серендипові елементи; формула Ньютона-Котеса; правило Сімпсона; Simpson bodies; serendipity surfaces; serendipity elements; Newton -Cotes formula; Simpson rule; симпсоновы тела; серендиповы поверхности; серендиповы элементы; формула Ньютона-Котеса; правило Симпсона