Методологія та організація наукових досліджень - А. В. Руснак; І. І. Надточій; А. В. Міняйлова; A. Rusnak; I. Nadtochii; A. Miniailova (My University, 2026)
Систематизовано теоретичні й прикладні засади методології та організації наукових досліджень, розкрито сутність науки, види досліджень, принципи методології та особливості формулювання наукової проблеми. Висвітлено питання планування досліджень, методи теоретичного й емпіричного аналізу, роботу з літературою та даними, а також використання цифрових технологій і штучного інтелекту. Окрему увагу приділено академічній доброчесності, підготовці та апробації результатів. Матеріали навчального посібника орієнтовані на магістрів, здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, молодих науковців.
Methodology and Organization of Scientific Research
Руснак, А. В. Методологія та організація наукових досліджень : навч. посіб. = Methodology and Organization of Scientific Research : Textbook / А. В. Руснак, І. І. Надточій, А. В. Міняйлова. – Миколаїв : Іліон, 2026. – 198 с. – Укр. та англ. мовами.