Соціолінгвістичний аспект інтонації - Фатєєва, В. Г.; Шарапова, В. В.; Fateeva, V. G.; Sharapova, V. V. (My University, 2009)
Проаналізовані проблеми формування варіантів англійської мови та їх неоднорідності, соціолінгвістичної та лінгвокультурної специфіки, а також проблеми своєрідності мови як суспільного явища, універсальних і специфічних рис і форм її існування. Описано соціокультурні варіювання інтонації та питання взаємовідносин мови та культури
Фатєєва, В. Г. Соціолінгвістичний аспект інтонації / В. Г. Фатєєва, В. В. Шарапова // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2009. – Вип. 2. – С. 132–137.
Keywords: фонетична варіативність; мовленнєвий статус; просодія; соціальні категорії; інтонаційна характеристика; мелодія і темп; культурний шок; phonetic variability; prosody, social categories; speech status; communicative value of intonation; melody and tempo; cultural shock