Оцінка якості атмосферного повітря за даними автоматизованих та дистанційних систем спостереження - Соченінова Інна Олександрівна (НУК, 2024)
У кваліфікаційній роботі представлено результати аналізу та оцінки якості повітря на території України та Миколаївської області. Викладено сучасний стан системи моніторингу атмосферного повітря. Встановлено основні джерела забруднення атмосферного повітря, визначено їхній вплив. Проаналізовано поширення основних забруднюючих речовин в атмосферному повітрі на території України, оцінено рівень забруднення повітря, зроблено порівняльний аналіз отриманих результатів та перспектив використання автоматизованих та дистанційних методів моніторингу. Обґрунтовано заходи та розроблено рекомендації щодо запобігання негативного впливу забруднення атмосферного повітря на населення.
Assessment of atmospheric air quality based on data from automated and remote monitoring systems
Соченінова, І. О. Оцінка якості атмосферного повітря за даними автоматизованих та дистанційних систем спостереження = Assessment of atmospheric air quality based on data from automated and remote monitoring systems : магістерська робота ; спец. 183 "Технології захисту навколишнього середовища" / І. О. Соченінова ; наук. кер. Н. І. Магась. – Миколаїв : НУК, 2024. – 104 с.
Keywords: атмосферне повітря; пости спостереження; якість повітря; автоматизовані та дистанційні системи спостереження; 183 "Технології захисту навколишнього середовища"; atmospheric air; observation posts; air quality; automated and remote monitoring systems