Удосконалення системи керування деревообробного верстата - Білюк І. С.; Савченко О. В.; Льовкін В. С. (My University, 2025)
Метою роботи є модернізація системи керування приводу рейсмусового верстату. В роботі проведено синтез системи автоматичного керування, а також розрахунок параметрів електропривода. Розроблена математична модель системи керування швидкістю електроприводу. Досліджено вплив параметрів регулятора на показники якості перехідних процесів. В роботі потрібно розглянуто наступні завдання: - призначення та область застосуванння рейсмусових верстатів - вибрати та розглянуто перетворювач частоти - скласти функціональну схему системи керування електропривода подачі верстата. Обґрунтувати вибір елементів системи керування електропривода; - побудувати структурну схему системи керування електропривода верстата та виконати розрахунок параметрів її елементів; - провести моделювання системи керування електропривода в MATLAB та дослідити вплив параметрів регуляторів на якість керування.
Білюк, І. С. Удосконалення системи керування деревообробного верстата / І. С. Білюк, О. В. Савченко, В. С. Льовкін // Матеріали всеукр. наук.-техн. конф. ''Сучасні проблеми автоматики та електротехніки СПАЕ–2025''. – Миколаїв : НУК, 2025. – С. 95–98.
Keywords: електропривод; система керування; адаптивний регулятор; деревообробний верстат; комплектний електропривод; імітаційне моделювання