Блок живлення систем автоматики - Савченко, Олег Валерійович; Білюк, Іван Сергійович; Шарейко, Дмитро Юрійович; Фоменко, Андрій Миколайович; Ольшевський, Сергій Іванович; Гаврилов, Сергій Олексійович; Мозговий, Андрій Михайлович; Мозговий, Михайло Григорович; Без’язика, Анастасія Олегівна; Кириченко, Олександр Сергійович; Надточій, Анатолій Вікторович (My University, 2020)
Корисна модель відноситься до систем автоматики, і може бути використана в інших технічних пристроях електромеханічних систем керування. Вона відрізняється тим, що у високовольтній ланці блоку живлення було додано блок захисту від струмового перевантаження, який зібраний на транзисторному оптроні РС817. Датчиком служить трансформатор струму. Для керування силовими транзисторами додано емітерні повторювачі на транзисторах VT2, VT6, які розряджають ємність потужних транзисторів через себе. Покращення компактності, надійності та довговічності роботи блоку живлення досягається за рахунок використання плівкових ємностей, трансформатора живлення на феритовому тороїдальному магнітопроводі та захисту від перевантаження.
Пат. 142443 Україна. Блок живлення систем автоматики / О. В. Савченко, І. С. Білюк, Д. Ю. Шарейко, А. М. Фоменко, С. І. Ольшевський, С. О. Гаврилов, А. М. Мозговий, М. Г. Мозговий, А. О. Без’язика, О. С. Кириченко, А. В. Надточій (Україна). – Заявл. 30.10.2019 ; опубл. 10.06.2020, Бюл. № 11.
Keywords: блок живлення; електромеханічні системи; системи керування; датчик струму; тороїдальний трансформатор