Трансформація теплоти в установці автономного енергозабезпечення абсорбційною холодильною машиною - Радченко, А. М.; Остапенко, О. В.; Radchenko, Andrii M.; Ostapenko, Oleksii V. (My University, 2015)
Виконано аналiз ефективностi трансформацiї скидної теплоти газових двигунiв тригенерацiйної установки автономного енергозабезпечення. Виявлено наявнiсть значних втрат теплоти, обумовлених вiдведенням теплоти вiд зворотного теплоносiя, що подається до вузлiв охолодження газових двигунiв пiсля абсорбцiйної бромистолiтiєвої холодильної машини. Запропонована система трансформацiї скидної теплоти з двопоточною подачею зворотного теплоносiя до газових двигунiв з додатковою витратою у другому потоцi.
Радченко, А. М. Трансформація теплоти в установці автономного енергозабезпечення абсорбційною холодильною машиною = Нeat conversion in the plants of autonomous power supplу with the use of absorption refrigerators / А. М. Радченко, О. В. Остапенко // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 4 (460). – С. 12–16.
Keywords: тригенерацiя; когенерацiйний модуль; абсорбцiйна бромистолiтiєва холодильна машина; газовий двигун; тригенерация; когенерационный модуль; абсорбционная бромистолитиевая холодильная машина; газовый двигатель; ship fuel systems; liquefied natural gas; cylindrical cryogenic tank; prismatic tank; membrane tank; weight-size parameters