Підходи до оцінювання облікової політики компанії встановленим параметрам - Шевчук С. В. (My University, 2020)
У статті розглянуто підходи, критерії та показники оцінювання облікової політики залежно від встановлених параметрів зацікавленими користувачами. Розкрито сутність поняття «параметри облікової політики» як показників, що конкретизують мету та завдання облікової політики. Обґрунтовано логіко-інформаційну модель оцінювання облікової політики за етапами її формування. Запропоновано класифікацію та розкрито якісний і кількісний підходи до оцінювання облікової політики. Розглянуто приватні показники оцінювання зміни окремих елементів облікової політики за параметром зменшення податкових зобов'язань із податку на прибуток. Результати дослідження можуть бути використанні менеджментом, обліковим персоналом підприємств, аудиторами при виборі та обґрунтуванні облікової політики залежно від встановлених параметрів. Застосування наданих рекомендацій сприятиме підвищенню системності та цільової орієнтації процесу формування облікової політики підприємств.
Шевчук, С. В. Підходи до оцінювання відповідності облікової політики компанії встановленим параметрам = Approaches to Assessing the Compliance of the Company's Accounting Policy with the Established Parameters / С. В. Шевчук // Modern Economics. – 2020. – № 21. – С. 236–241.
Keywords: облікова політика; оцінювання; параметри облікової політики; податок на прибуток; accounting policy; evaluation of accounting policy; accounting policy parameters; income tax