Визначення кваліфікаційного рівня українських стрибунів студентського віку у висоту - Бірюк, Світлана; Демидова, Ірина; Бірюк, Влада; Решетілова, Наталя; Biruyk, S.; Demydova, I.; Biruyk, V.; Reshetilova, N. (My University, 2018)
Стаття присвячена проблемі програмно-норативного забезпечення процесу спортивної підготовки стрибунів у висоту, які тренуються в групах базової спеціалізованої підготовки та групах підготовки до вищих досягнень у дитячо-юнацьких спортивних школах, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних школах олімпійського резерву з легкої атлетики та школах вищої спортивної майстерності. За допомогою статистичного дослідження здійснена спроба з’ясувати реальний кваліфікаційний рівень підготовленості українських стрибунів у висоту студентського віку (18-22 років) та ступінь відповідності Програмних кваліфікаційних вимог рівню сьогоденних результатів спортсменів.
Визначення кваліфікаційного рівня українських стрибунів студентського віку у висоту / С. Бірюк, І. Демидова, В. Бірюк, Н. Решетілова // Педагогічні науки : наук. вісн. МНУ. У 2 т. – Миколаїв : МНУ ім. В. О. Сухомлинського, 2016. – № 3 (62). – Т. 2. – С. 24–27.
Keywords: стрибки у висоту; програмно-нормативне забезпечення; спортивні школи; тренувальний процес; навчальна програма; прыжки в высоту; программно-нормативное обеспечение; спортивные школы; тренировочный процесс; учебная программа; high jump; software and regulatory support; sports schools; training process; educational program