Біофільні принципи української культури в європейському інтер’єрі - Матвієнко Людмила; Філатова Владислава (My University, 2026)
У статті розглядається біофільні принципи традиційної української культури ті їх трансформацію у сучасному європейському дизайні інтер’єру. Проаналізовано вплив культурних і соціальних практик на формування житлового простору, а також роль природоорієнтованих рішень у сучасному середовищі. Визначено, що традиційні українські підходи до організації житла мають спільні риси з сучасними європейськими тенденціями біофільного дизайну
Матвієнко, Л. Біофільні принципи української культури в європейському інтер’єрі / Л. Матвієнко, В. Філатова // Матеріали VІІI всеукр. наук.-практ. конф. ''Українознавчий вимір у сучасній науці: гуманітарний аспект''. – Миколаїв : МНАУ, 2026. – С. 111–113.