Природоохоронні аспекти впровадження системи обробки баластних вод на борту судна - Літвак, С. М.; Літвак, О. А.; Litvak, Serhiy Mykhailovych; Litvak Olga (My University, 2022)
Визначено важливість впровадження систем обробки баластних вод з метою запобігання біологічного забруднення водних екосистем. Розглянуто сучасні системи обробки суднового баласту з використанням фізичного методу знезараження за допомогою ультрафіолетового випромінювання. Обґрунтовано ефективність та основні переваги даного методу в контексті забезпечення екологічної безпеки і охорони морського середовища.
Environmental Protection Aspects of Implementation of a Ballast Water Treatment System on Board a Ship
Літвак, С. М. Природоохоронні аспекти впровадження системи обробки баластних вод на борту судна = Environmental Protection Aspects of Implementation of a Ballast Water Treatment System on Board a Ship / С. М. Літвак, О. А. Літвак // Матеріали ХIII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2022. – С. 253–255.