Зовнішньоекономічна діяльність України: аналіз та перспективи розвитку - Рубан, К. С.; Ruban, K. S. (My University, 2021)
Рубан К. С. Зовнішньоекономічна діяльність України: аналіз та перспективи розвитку – бакалаврська робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр». – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, м. Миколаїв, 2020. Метою роботи є визначення реального стану зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) України в сучасних умовах, а також виокремлення основних проблем подальшого розвитку ЗЕД України, на основі детального аналізу динамічних процесів експортно-імпортних операцій за останні кілька років. Дипломна робота присвячена дослідженню аспектів зовнішньоекономічної діяльності України її аналізу та перспективи розвитку. Проведено дослідження сутності, еволюції розвитку та особливості ЗЕД. Розглянути поняння зовнішньоекономічної діяльності та її види, охарактеризувати принципи та основні фактори розвитку зовнішньоекономічної діяльності України. Проаналізувати структру та динаміку експортно-імпортих показників України. Дати оцінку результативності зовнішньоекономічної діяльності України. Визначено, які країни є найбільшими експортерами та імпортерами, з якими країнами відбулося від'ємне або додатнє сальдо. Також зазначено, які регіони України принесли найбільшого внеску до експортно-імпортних показників за 2018–2020 роки. Визначити механізми розвитку зовнішньоекономічної діяльності країни та розглянути проблеми розвитку зовнішньоекономічної діяльності України. Охарактеризовано перспективи розвитку зовнішньоекономічної діяльності України.
Рубан, К. С. Зовнішньоекономічна діяльність України: аналіз та перспективи розвитку = Foreign economic activity of Ukraine: analysis and prospects of development : бакалаврська робота ; спец. 051 “Економіка“ / К. С. Рубан ; наук. кер. Г. В. Єфімова. – Миколаїв : НУК, 2021. – 81 с.
Keywords: 051 “Економіка“