Особливості психологічної підготовки підлітків, що зімаються легкою атлетикою - Кулин І. М.; Сокол О. В. (My University, 2024)
Для успішного вирішення завдань спортивної підготовки високе значення має психологічний стан юного спортсмена, яким можна керувати за допомогою ідеомоторних вправ, аутогенного тренування, цілеспрямованою зміною умови довкілля (музика, природний фон з різноманітним ландшафтом, ароматизація), застосуванням засобів відновлення та гігієнічним режимом. Різка зміна настрою, зайве самолюбство, відсутність впевненості у власних силах, емоційна нестійкість, сором'язливість, і навіть гострота суджень – всі перелічені риси поведінки властиво періоду підліткового віку.
Кулин, І. М. Особливості психологічної підготовки підлітків, що зімаються легкою атлетикою / І. М. Кулин, О. В. Сокол // XIX Intern. Scientific and Practical Conf. «Modern Trends are the Driving Force of Scientific Progress». – Lisbon : International Scientific Unity, 2024. – P. 237–241.
Keywords: психорегуляція; підлітки; легка атлетика; psychoregulation; teenagers; athletics