Удосконалення математичної моделі для оцінювання розміру коду веб-застосунків, написаних з використанням фреймворку Django та розробка програмного забезпечення для її реалізації - Дікопольцев, І. О.; Dikopoltsev, Ivan (My University, 2020)
Магістерська робота на здобуття освітнього рівня магістра зі спеціальності 121 – «Інженерія програмного забезпечення». Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. м. Миколаїв, 2020р. Обсяг роботи. 126 стор., 22 табл., 11 рис., 46 використаних джерел, 6 додатків. Актуальність теми роботи. Підвищення достовірності оцінювання кількості рядків коду програмного забезпечення веб-застосунків в даний час є важливим завданням, яке потребує удосконалення існуючих математичних моделей, оскільки ефективність оцінювання розміру програмного забезпечення може стати точкою для успіху або ж невдачі проекту на ранньому етапі розробки. Мета дослідження. Підвищення достовірності оцінювання розміру веб-застосунків, реалізованих за допомогою фреймворку Django. Об’єкт дослідження. Процес оцінювання розміру веб-застосунків з відкритим кодом, реалізованих за допомогою фреймворку Django, та розробка програмного забезпечення для її реалізації. Предметом дослідження є математична модель для оцінювання розміру веб-застосунків з відкритим кодом, реалізованих за допомогою фреймворку Django. Методи дослідження. Для вирішення поставлених завдань були застосовані методи теорії ймовірностей та математичної статистики, математичного моделювання, регресійного аналізу, об’єктно-орієнтованого програмування. Наукова новизна одержаних результатів. Отримана однофакторна нелінійна регресійна модель для оцінювання розміру веб-застосунків з відкритим кодом, написаних за допомогою фреймворку Django, дозволяє підвищити достовірність оцінювання розміру веб-застосунків з відкритим кодом, реалізованих за допомогою фреймворку Django, в порівнянні з існуючою моделлю. Практичне значення одержаних результатів. Програма для оцінювання розміру веб-додатків з відкритим кодом, реалізованих за допомогою фреймворку Django, яка розроблена в рамках магістерської роботи, дозволить автоматизувати та скоротити час відповідних розрахунків. Апробація результатів досліджень. Основні положення і результати досліджень, викладені у магістерській роботі, пройшли апробацію на III Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції молодих вчених та студентів «Сучасні інформаційні системи та технології» 30 листопада 2020 року за тематикою «Сучасні комп’ютерні системи та мережі в управлінні». Публікації. За результатами досліджень було опубліковано 1 друковану роботу у збірнику тез конференції.
Дікопольцев, Удосконалення математичної моделі для оцінювання розміру коду веб-застосунків, написаних з використанням фреймворку Django та розробка програмного забезпечення для її реалізації = Improving the mathematical model for estimating the code size of web applications written using the Django-framework and software development for its implementation : магістерська робота ; спец. 121 “Інженерія програмного забезпечення“ / І. О. Дікопольцев ; наук. кер. В. К. Кошкін. – Миколаїв : НУК, 2020. – 127 с.
Keywords: програмне забезпечення; математичне моделювання; ефективність оцінювання; відкритий код; регресійний аналіз; теорія ймовірностей та математичної статистики; фреймворк Django; 121 “Інженерія програмного забезпечення“; Software; mathematical modeling; estimated efficiency; open source; regression analysis; probability theory and mathematical statistics; Django framework