Окремі сучасні українські реалії зменшення факторів ризику серцево-судинних та судинно-церебральних захворювань і міфологія Древньої Греції - Марцінковський, І. Б.; Martsinkovsky, I. B. (My University, 2010)
У статті проведений аналіз ефективності трирічної пропаганди здорового способу життя за результатами нормалізації маси тіла і припинення паління. Аналіз отриманих результатів показав, що в обстеженої групи пацієнтів до рекомендацій лікаря прислухалися в основному тоді, коли були отримані серйозні ускладнення перебігу серцево-судинних захворювань. Інформація про доцільність первинної профілактики повинна починатися в шкільному віці, коли формуються певні життєві стереотипи
Марцінковський, І. Б. Окремі сучасні українські реалії зменшення факторів ризику серцево-судинних та судинно-церебральних захворювань і міфологія Древньої Греції / І. Б. Марцінковський // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2010. – Вип. 3. – С. 20–21.
Keywords: первинна профілактика; надмірна вага; куріння; primary prophylaxis; overweight; smoking