Інформаційна модель безекіпажного надводного судна для дослідження океану - Блінцов, В. С.; Надточій, В. А.; Сабуцький І. П.; Volodymyr B.; Nadtochii V.; Sabutskyi I. (My University, 2023)
Безекіпажні надводні судна (БНС) є ефективним технічним засобом збору та передачі просторової інформації про морське середовище. У процесі створення такого судна інформаційна модель формує теоретичну основу для побудови ефективних алгоритмів і програм його функціонування. Синтез інформаційних моделей є важливим етапом у створенні суден для дослідження водного середовища з використанням безпілотних технологій.
Information model of an unmanned surface vessel for ocean exploration
Блінцов, В. С. Інформаційна модель безекіпажного надводного судна для дослідження океану = Information model of an unmanned surface vessel for ocean exploration / В. С. Блінцов, В. А. Надточій, І. П. Сабуцький // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 412–413.