Розробка та дослідження параметрів суднового газотурбінного двигуна потужністю 16,8 МВт - Поліщук Володимир Леонідович (My University, 2023)
У роботі виконані розробка та дослідження параметрів суднового газотурбінного двигуна потужністю 16,8 МВт. Послідовно освітлені наступні питання: інформаційний пошук; вибір теплової схеми та оптимізація параметрів термодинамічного циклу газотурбінного двигуна; детальний тепловий розрахунок газотурбінного двигуна на режимі повної потужності; габаритний розрахунок газотурбінного двигуна та його компонування; розробка заходів з охорони праці та навколишнього середовища; конструювання та конструктивні розрахунки окремих елементів газотурбінного двигуна, які містили в собі: розробку конструкції турбіни низького тиску; термогазодинамічний розрахунок на середньому діаметрі турбіни низького тиску; перевірочний розрахунок робочих лопаток турбіни низького тиску на міцність; визначення запасу міцності диска турбіни низького тиску за руйнівними обертами; розробку системи змащування газотурбінного двигуна.
Поліщук, В. Л. Розробка та дослідження параметрів суднового газотурбінного двигуна потужністю 16,8 МВт : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / В. Л. Поліщук ; наук. кер. В. М. Патлайчук. – Миколаїв : НУК, 2023. – 124 с.
Keywords: газотурбінна установка; суднова енергетика; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок.; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine installation; ship power engineering; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; overall calculation