Дослідження ефективності енергетичної установки танкера типу "YURI SENKEVICH» (Dw=100 869 т) при застосуванні палив метанольного типу - Перегибенко Віталій Ігорович (My University, 2023)
У рамках дипломного проекту був розроблений концепт суднової дизельної енергетичної установки для танкера з дедвейтом DW = 100869 т, який призначений для транспортування нафтопродуктів, хімічних та харчових вантажів. З метою досягнення високої ефективності експлуатації були внесені модифікації, включаючи заміну основного двигуна на передовий малообертовий двигун 6G60ME-C9 від компанії "MAN". Додатково були вдосконалені суднова електростанція та інші системи, які обслуговують СЕУ. Проект глибоко досліджує питання експлуатації, автоматизації та розташування енергетичної установки на судні, а також розглядає принципи діагностики технічного стану суднових дизелів. Проведений аналіз роботи системи змащення основного двигуна, а також розроблені заходи з ремонту та усунення дефектів цих систем. Технологічна частина проекту докладно описує процес монтажу поршня зі штоком головного двигуна, враховуючи також питання безпеки мореплавства та заходи безпеки в надзвичайних ситуаціях. Заключний розділ проекту включає техніко-економічне обґрунтування прийнятих рішень, демонструючи позитивний економічний вплив від модернізації системи.
Перегибенко, В. І. Дослідження ефективності енергетичної установки танкера типу "YURI SENKEVICH" (Dw=100 869 т) при застосуванні палив метанольного типу : магістерська робота ; спец. 135 "Суднобудування" / В. І. Перегибенко ; наук. кер. М. А. Пирисунько. – Миколаїв : НУК, 2023. – 180 с.
Keywords: суднова енергетична установка; метанольне паливо; енергоефективність СЕУ; головний судновий двигун; екологічні показники судна; модернізація енергетичної установки; паливо-повітряна суміш; 135 "Суднобудування"; marine power plant; methanol fuel; marine energy efficiency; marine main engine; ship environmental performance; power plant modernization; fuel-air mixture