Інформаційна культура як складова професіоналізму сучасного фахівця - Бєлодєд, О. В.; Диндеренко, К. С. (My University, 2011)
В умовах впровадження сучасних інформаційних технологій, зростання ролі інформації в освітньому і науковому процесах проблема формування та розвитку інформаційної культури особистості набуває особливого значення. Інформаційна культура – це складне та багатозначне поняття, яке пронизує усі сторони розвитку людини. Існує велика кількість визначень поняття "інформаційна культура", але найбільш розповсюдженим є розуміння інформаційної культури як "сукупності інформаційного світогляду, системи знань та вмінь, що забезпечують самостійну діяльність, спрямовану на задоволення індивідуальних інформаційних потреб з використанням як традиційних, так і новітніх інформаційних технологій".
Інформаційна культура як складова професіоналізму сучасного фахівця [Текст] : дайджест / уклад.: О. В. Бєлодєд, К. С. Диндеренко. – Миколаїв : НУК, 2011. – 6 с.
Keywords: дайджест; інформаційна культура; професіоналізм сучасного фахівця; інформаційні технології