Розробка дизайну інтер’єру ресторану на воді - Погребной Володимир Володимирович (My University, 2026)
Ця кваліфікаційна робота присвячена розробці дизайн-проєкту ресторану на воді Atlana концепція якого натхненна легендою про Атлантиду та образами морської стихії. Проєкт спрямований на створення сучасного тематичного закладу преміум-класу з комфортним функціональним середовищем і виразним художнім образом. Метою проєктування є створення цілісного інтер’єрного простору ресторану на воді із застосуванням принципів біомімікрії, біонічних форм та морських мотивів. Об’єктом проєктування є інтер’єр ресторану на воді Atlana. У роботі використано методи передпроєктного та порівняльного аналізу, функціонального й композиційного моделювання, художньо-образного проєктування, 3D-моделювання та візуалізації. Основними завданнями стали розробка планувального рішення ресторану, формування художньої концепції, проєктування основних залів, VIP-зони, барної зони та системи освітлення, підбір матеріалів, меблів і декоративних елементів, разрахунок освітленності та вентиляції. Результати роботи можуть бути використані під час проєктування тематичних ресторанів, закладів відпочинку на воді та інших об’єктів громадського призначення з морською тематикою. Пояснювальна записка містить 63 сторінок, 42 рисунків, 0 таблиць, 3 додатків. Перелік використаних джерел налічує 9 найменувань.
Floating restaurant design development
Keywords: ресторан на воді; дизайн інтер’єру; Атлантида; біомімікрія; біонічні форми; морська тематика; тематичний дизайн; громадський інтер’єр; біоморфна мебель; 022 "Дизайн"; floating restaurant; interior design; Atlantis; biomimicry; bionic forms; marine theme; thematic design; public interior; biomorphic furniture