Управління фінансовими ресурсами підприємства та напрямки удосконалення їх структури - Васильєв М. О.; Vasiliev M. O. (My University, 2025)
Васильєв М. О. Управління фінансовими ресурсами підприємства та напрямки удосконалення їх структури. – Херсонський навчально-науковий інститут Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025. – Рукопис. У роботі досліджено теоретичні аспекти управління фінансовими ресурсами підприємства як ключового чинника забезпечення його стабільного функціонування та розвитку. Розкрито зміст фінансової діяльності підприємства, особливості формування грошових фондів і фінансових ресурсів, а також охарактеризовано процес управління фінансовими ресурсами з урахуванням впливу оподаткування. Проведено комплексний аналіз фінансових ресурсів товариства з обмеженою відповідальністю «Іліон». Надано організаційно-економічну характеристику підприємства, здійснено аналіз складу, структури та динаміки фінансових ресурсів, оцінено ефективність їх використання, а також проаналізовано показники фінансової стійкості та ліквідності підприємства. На основі результатів дослідження обґрунтовано напрями удосконалення структури фінансових ресурсів підприємства. Запропоновано застосування фінансового левериджу як інструменту управління структурою фінансових ресурсів, визначено доцільні джерела формування оборотних коштів, а також розроблено рекомендації щодо оптимізації організаційної структури податкового планування з метою підвищення ефективності фінансового управління та зниження податкового навантаження.
Management of financial resources of the enterprise and directions of improving their structure
Васильєв, М. О. Управління фінансовими ресурсами підприємства та напрямки удосконалення їх структури = Management of financial resources of the enterprise and directions of improving their structure : магістерська робота ; спец. 073 "Менеджмент" / М. О. Васильєв ; наук. кер. І. І. Надточій. – Херсон : ХННІ НУК, 2025. – 111 с.
Keywords: фінансові ресурси; фінансова діяльність; управління фінансовими ресурсами; грошові фонди; фінансова стійкість; ліквідність; фінансовий леверидж; оборотні кошти; податкове планування; 073 "Менеджмент"; financial resources; financial activity; financial resources management; cash funds; financial stability; liquidity; financial leverage; working capital; tax planning