Сучасні проблеми функціонування української мови та мов національних меншин - Петрович, Л. І.; Гарбар, І. В.; Гарбар, А. І.; Petrovich, L. I.; Garbar, I. V.; Garbar, A. I. (My University, 2017)
У статті проаналізовано сучасні проблеми функціонування української мови та мов національних меншин, причини виникнення цих проблем та шляхи їх розв’язання. Визначено, що пріоритетним завданням мовної політики України є механізми реалізації й регулювання мовного законодавства, розроблення нових проектів документів з покращення вивчення української мови як державної та створення оптимальних умов для функціонування в Україні мов національних меншин
The modern problems of functioning of the Ukrainian language and the national minorities’ languages
Петрович, Л. І. Сучасні проблеми функціонування української мови та мов національних меншин = The modern problems of functioning of the Ukrainian language and the national minorities’ languages / Л. І. Петрович, І. В. Гарбар, А. І. Гарбар // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2017. – Вип. 10. – С. 45–47.
Keywords: мова; двомовність; мовна політика; проблеми; language; bilingualism; language policy; problems