Формування і розвиток медичного страхування в Україні - Войтюк Д. М.; Voytyuk D. M. (My University, 2022)
Войтюк Д. М. "Формування і розвиток медичного страхування в Україні". Кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістр за спеціальністю 073 "Менеджмент" – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2022. Кваліфікаційна робота присвячена актуальним проблемам теоретичних, методичних і практичних аспектів вдосконалення інноваційної діяльності у сфери охорони здоров'я. У роботі розглянуто сутність і зміст страхової діяльності й медичного страхування. Розкриті проблеми фінансування медичного страхування в Україні. Розглянуто системи медичного страхування зарубіжних країн. Проведено аналіз ринку медичного страхування в Україні та досліджено систему медичного страхування. Запропоновано науково-методичний підхід щодо реалізації медичного страхування як єдиного комплексу, що сприятиме запровадженню державної та приватної підсистем фінансового забезпечення, підвищенню ефективності менеджменту в поєднанні з розвитком медичної науки та забезпечить поступові зміни в системі охорони здоров’я, що позитивно впливатиме на поліпшення здоров’я населення й підвищення соціально-економічної ефективності медичної галузі України. Розроблено модель впровадження мікрострахування для розвитку добровільного медичного страхування в Україні, що сприяєтиме вирішенню ряду соціальних проблем, забезпечуючи медичне обслуговування всіх категорій громадян та дозволить залучити до страхування нових споживачів страхових послуг з нижчим ризиком для них втрати своїх коштів.
Formation and development of medical insurance in Ukraine
Войтюк, К. П. Формування і розвиток медичного страхування в Україні = Formation and development of medical insurance in Ukraine : магістерська робота ; спец. 073 ''Менеджмент'' / К. П. Войтюк ; наук. кер. С. І. Сергійчук. – Миколаїв : НУК, 2022. – 112 с.
Keywords: медичне страхування; медична реформа; охорона здоров’я; мікрострахування медичних послуг; 073 ''Менеджмент''; medical insurance; medical reform; health care; microinsurance of medical services