Автоматизація підводних пошуково-обстежувальних робіт на основі застосування автономного підводного апарата-робота - Блінцов, С. В.; Вакар, Р. В. (My University, 2010)
Наведено аналітичні залежності для планування місій пошуково-обстежувальних автономних підводних апаратів-роботів (АПР), оптимальних за критеріями продуктивності та енергетичної ефективності. Розроблено структурну схему автоматизованого планування місій АПР як основу створення спеціалізованого програмно-апаратного комплексу, призначеного для синтезу оптимальних систем автома-тичного керування АПР. = The analytical relationships for mission planning of the search and inspecting works by autonomous underwater vehicles, that are efﬁcient for their capacity and power, are given. The structural scheme of the automated underwater vehicle mission planning is developed as the base for special hardware-software complex, designed for synthesis of automatic control optimum sys- tems of the autonomous underwater vehicles.
Блінцов, С. В. Автоматизація підводних пошуково-обстежувальних робіт на основі застосування автономного підводного апарата-робота / С. В. Блінцов, Р. В. Вакар // Вісн. НУК. – Миколаїв, 2010. – № 4. – Режим доступу : http://evn.nuos.edu.ua/article/view/24988/22445.
Keywords: автономний підводний апарат-робот; система автоматичного керування; експлуатаційна ефективність; планування підводних місій; пошуково-обстежувальні роботи; autonomous underwater vehicle; automatic control system; operational efﬁciency; underwater mission planning; search and inspecting works